Hyppää suoraan sisältöön
⭐️ OSTA VÄHINTÄÄN 2 KOIRANRUOKAA TAI 2 KOIRANHERKKUA JA SAAT -10 % EDUN! ⭐️
⭐️ OSTA VÄHINTÄÄN 2 KOIRANRUOKAA TAI 2 KOIRANHERKKUA JA SAAT -10 % EDUN! ⭐️
Miksi toinen koira juo enemmän kuin toinen?

Miksi toinen koira juo enemmän kuin toinen?

Kaksi koiraa, molemmat samankokoisia ja saman ikäisiä. Toinen juo vettä enemmän kuin toinen, kumpikin ovat terveiksi todettuja eikä toisen koiran veden tarve johdu mistään alkavasta tai olemassa olevasta sairaudesta. Kumpikin koira on yhtä aktiivinen ja liikkuu saman määrän päivittäin. Koirat ovat käytännössä siis identtisiä.

Rodusta tai koosta riippumatta koira tarvitsee päivittäin vettä noin 50 ml painokiloa kohden. Esimerkiksi 10 kg painava koiran vedentarve on noin 0,5 litraa vettä, 30 kg painavan koiran noin 1,5 litraa ja 50 kg painavan noin 2,5 litraa. Se, että esimerkkimme koirista toinen juo enemmän päivittäin, voi johtua pelkästään ruoasta, jota sille tarjotaan. Hyvälaatuinen ruoka sisältää suuren osan päivän nestetarpeesta. Tutkimusten* mukaan koiran ruokavalion tyyppi ja koostumus voivat myös vaikuttaa merkittävästi koiran omatahtoiseen veden juomiseen. Tutkimuksessa koirat saivat ruokaa, joka sisälsi 73% vettä. Vettä juomalla ne saivat 38% päivittäisestä veden tarpeestaan. Kun koirille vaihdettiin ruokavalio, joka sisälsi vain 7% vettä, veden juominen nousi heti jopa 95%: iin eli päivän vesitarve tyydytettiin juomalla huomattavasti suurempi määrä vettä.

* Canine and Feline Nutrition: A Resource for Companion Animal Professionals, 2011; by LP Case, et al.

Ruokien nesteen määrä, ravintosisällön laatu ja valmistustapa

Ei pelkästään nesteen määrä ruoassa, vaan ruoan ravintosisältö ja valmistustapa ovat tärkeää.

Miten suuri osuus ruoassa on lihaa? Vai onko lihan sijaan käytetty jauhoa, liha- tai siipikarjajauhoa? Mikä on ruoan valmistuslämpötila? Entä miten paljon kuituja ja sydämelle tärkeää aminohappoa tauriinia ruoka sisältää?

Tuoreen lihan käyttäminen ruoassa on merkittävä tekijä ruoan imeytyvyydessä ja maistuvuudessa. Kun ruoassa on käytetty lihaa, eikä jauhoa, tarvitsee koira määrällisesti vähemmän ruokaa päiväannoksena. Tämä taas johtaa siihen, että samankokoinen ruokapussi laadukasta ruokaa riittää pidemmäksi aikaa kuin ruoka, jossa on käytetty liha- tai siipikarjajauhoa ja vain vähän lihaa.

Myös se, missä lämpötilassa ruoka on valmistettu, on tärkeää proteiinihävikin kannalta: proteiinihävikki on alle 40%, kun ruoka valmistetaan alle 100°C:ssa. Jos valmistuslämpötila nousee yli 140°C, on proteiinihävikki jopa 80%.

Tarkista myös koirasi ruoan kuitupitoisuus ja tauriinin määrä: kuitu on tärkeää ruuansulatuskanavan terveydelle, tauriini sydämelle tärkeä aminohappo.

Kaikki tärkeä yhdessä ruoassa: ESSENTIAL sisältää kaikki laatutekijät

ESSENTIAL-ruokasarjassa kaikki yllä mainitut tärkeät ravintoaineet on koottu sarjan eri ruokiin. Sarjasta löytyy oikea ruoka kaiken ikäisille ja kokoisille koirille sekä oma ruoka kissoille. Valmistustapa ja -lämpötila on optimaalinen ja proteiinihävikki on sen ansiosta matala.

Tilaa ESSENTIAL-sarjan ruoat Iloisen Kirsun verkkokaupasta >>

Edellinen artikkeli Koiranpäivä 24.4.2020: Terveiset ja Iloisen Kirsun Oodi koiralle
Seuraava artikkeli Yritys, jonka tuotetestaajina toimivat lemmikit