Iloisen Kirsun tarina

Aito välittäminen. Kestävä kehitys. "Niin kuin luonto on tarkoittanut".

”Iloinen Kirsu haluaa, että koirat ovat iloisia ja luonto voi hyvin. Pyrimme kaikella tekemisellämme tähän. Kohtaamme asiakkaamme aidosti ja olemme iloisia, että he kääntyvät puoleemme, kun jokin koiran hoidossa mietityttää. Tarjoamme mielellämme asiantuntemuksemme asiakkaidemme käyttöön. Keskitymme tarkasti valittuihin ja kestävän kehityksen kriteeristömme täyttäviin tuotteisiin. Tuotevalikoimaamme olemme koonneet koiran hyvinvointia tukevia, vastuullisesti tuotettuja ja laadukkaita tuotteita, joilla tuetaan perusasioita kuten ravitsemusta, ihoa ja turkkia, liikkumista, leikkiä ja ulkoilua. Tunnemme tuotteiden alkuperän ja raaka-aineet. Avullamme syntyy perusta koiran hyvinvoinnille. ” 

-Tiina Salmenius, yrittäjä

Mikä tekee meistä ainutlaatuisen?

Iloinen Kirsu ei ole vain verkkokauppa ja myymälä vaan sydämeltään ja toimintaperiaatteeltaan paljon, paljon enemmän. Meidät erottaa alan muista toimijoista asiakkaiden aito kohtaaminen, kestävän kehityksen periaatteen toteuttaminen kaikessa toiminnassa sekä koiran hyvinvoinnin tukeminen luonnollisella tavalla. Koko olemassaolon ja toimintaperiaatteen punainen lanka on aito asiakaspalvelu lemmikille ja sen omistajalle sekä halu auttaa koiranomistajia tekemään kestäviä ja laadukkaita valintoja. Koirat ja niiden luonnollisen hyvinvoinnin tukeminen laadukkaasti ja luontoa säästävästi on intohimomme. Kehitämme toimintaamme ja tuotevalikoimaamme vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa. 

Haluamme viettää vapaa-aikaa ja tehdä työtä koirien kanssa. Se on intohimomme. Perheenjäseniämme ja parhaita ystäviämme ovat kaksi mäyräkoiraa ja kaksi cockerspanielia. Koirien kanssa harrastamme agilitya, ”nenähommia" - mejää, erikoishajutyöskentelyä ja koiranäyttelyissä käyntiä. Koira-asiat ovat meille yrittäjille enemmänkin elämäntapa kuin ammatti. Siksi syntyi perheyritys Iloinen Kirsu vuonna 2019.

Toimintamme pilari 1: Aito välittäminen

Teemme työtämme sydämellä, asiakas keskiössä. Yrityksemme syntyi eläinrakkaudesta ja koirien hyvinvoinnin välittämisestä siis elämäntavasta koirien kanssa. Näitä asioita ei tarvitse tehdä, koska ne ovat jo olemassa tavassamme elää. Niiden myötä on helppoa välittää aitoa asiakaslähtöisyyttä. Asiakaskokemus ei synny ainoastaan ihmisasiakkaiden kokemuksen perusteella, vaan se perustuu arvioon, mikä on oikein koiran hyvinvoinnin kannalta ja miten koira siihen suhtautuu.

Olemme siellä missä asiakkaammekin. Verkkokauppamme on avoinna 24/7. Facebook- ja Instagram-tilimme ovat ahkerassa käytössä. Myymälässämme Lappeenrannassa kohtaamme päivittäin lukuisia asiakkaitamme, koiria ja heidän omistajiaan. Lisäksi käymme asiakkaidemme kanssa aktiivista vuoropuhelua koiran hyvinvointiin liittyvistä asioista KoiraLove-yhteisössämme. On erittäin antoisaa jakaa näkemyksiä, oppia ja ideoida uutta yhdessä.

Toimintamme pilari 2: Kestävä kehitys

Meidät erottaa muista alan toimijoista se, että valikoimassamme ei ole "kaikkea kaikille". Tuotevalikoimassamme keskitymme tuotteisiin, jotka tukevat koiran hyvinvointia, ravitsemusta, ihon ja turkin hoitoa, liikkumista, leikkimistä ja ulkoilua. Asioihin, jotka mahdollistavat aidosti koiran olemisen ihmisen parhaana ystävänä.

Asiakkaamme haluavat asiantuntemuksemme lisäksi valita tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja. Olemme luoneet kestävän kehityksen kriteeristön. Se on kuin seula, jonka läpi valikoimiimme pääsevät vain vastuullisesti ja laadukkaasti valmistetut tuotteet. Tunnemme tuotteiden alkuperän ja raaka-aineet.

Kestävä kehitys näkyy tuotteiden lisäksi siinä, että keskitämme toimintamme perinteisen kivijalkamyymälätoiminnan sijaan verkkokauppaan. Minimoimme asiakkaiden ja tavaroiden turhan liikkumisen, turhat varastoinnit ja käytämme kierrätettäviä RePack-lähetyspakkauksia.

Toimintamme pilari 3: ”Niin kuin luonto on tarkoittanut”

Ajan kuluessa lemmikkikoira (Canis lupus familiarus) on jalostunut esi-isästään harmaasudesta (canis lupus). Vaikka lemmikkikoirat eroavat villeistä sukulaisistaan ja ovat ihmisen parhaita ystäviä, yhdistäviä tekijöitä löytyy vahvasti tietyiltä osin. Elimistö ja anatomia ovat pysyneet samanlaisina kuin koirien villeillä sukulaisilla. Niinpä ravintotarpeetkaan eivät ole muuttuneet. Tämä ajatus ja ideologia pätee tuotevalikoimassamme myös koiran ihon ja turkin hoitoon. Tehtävämme on auttaa ja edistää ihon ja turkin hyvinvointia, ei taiteilla turkista ulkonäöllistä tekijää lemmikille.

Toimintamme kolme peruspilaria toteutuvat tekemisessämme joka päivä. Niitä ei tarvitse yrittämällä tuoda arkeemme. Yrityksenä tavoitteemme on selvä: haluamme olla koiranomistajien ja -harrastajien keskuudessa tunnettu  yritys, joka tunnetaan aidosta palvelusta, laadusta, asiantuntemuksesta sekä kestävän kehityksen tuomisesta kaikkien koiranomistajien arkeen. 

Faktat

Yritys on perustettu 2019, kotipaikkana Lappeenranta
Henkilöstö: yrittäjä Tiina Salmenius sekä kolmen hengen tiimi