Hyppää suoraan sisältöön

Iloisen Kirsun tarina

Aito välittäminen. Yksilöllinen huomioiminen. ”Niin kuin luonto on tarkoittanut”. ”Iloinen Kirsu haluaa, että koirat ovat iloisia. Siksi meillä myydään lemmikin hyvinvointiin tarvittavia tuotteita kuten ruokaa ja suojavarusteita ja hoidetaan perusasioita, ihoa ja turkkia. Avullamme syntyy perusta hyvinvoinnille. Yrityksemme olemassaolon tarkoitus on edistää koirien hyvinvointia ja tyytyväisyyttä, jotta ne aidosti voivat olla ihmisen parhaita ystäviä. Pyrimme kaikella tekemisellämme tähän ja voimme olla ylpeitä Iloisen Kirsun olemassaolon periaatteesta. Haluamme myös kannustaa koirien omistajia ottamaan yhteyttä meihin, esimerkiksi jos jokin asia koiran ihossa tai turkinhoidossa mietityttää. ” -Tiina Salmenius, yrittäjä.

Ei vain verkkokauppa, myymälä ja trimmaamo vaan sydämeltään ja toimintaperiaatteeltaan paljon, paljon enemmän. Iloisen Kirsun olemassaolon ja toimintaperiaatteen punainen lanka on laadukas ja aito asiakaspalvelu sekä lemmikille että sen omistajalle. Intohimo olla koirien parissa niin töissä kuin vapaa-ajalla synnytti aikoinaan ajatuksen yrityksestä. Koira-asiat ovat yrittäjille enemmänkin elämäntapa kuin ammatti. Sen myötä syntyi Iloinen Kirsu vuonna 2019.

Mikä tekee meistä ainutlaatuisen?

Meidät erottaa muista alan toimijoista se, että valikoimassamme ei ole "kaikkea kaikille", vaan tarkkaan valikoidut alle 10 tuotemerkkiä. Keskitymme ruokaan, ravitsemukseen, ihon ja turkin hoitoon. Asioihin, jotka mahdollistavat aidosti koiran olemisen ihmisen parhaana ystävänä. Toiminnan pääpaino ja näkyvyytemme on sosiaalisessa mediassa ja netissä, siellä mistä valtaväestön nykypäivänä tavoittaa. Haluamme olla helposti tavoitettavissa myös Suomen ulkopuolella. Tuotemyynnissä pääperiaatteemme on "tilaa-ja-nouda" -malli, perinteisestä kivijalkakaupasta hieman poiketen, vaikka liikkeessämme on tuotteita esillä ja sovitettavana ja meille asiakkaat ovat aina tervetulleita.

Toimintamme pilari 1.: Aito välittäminen.

Teemme työtämme sydämellä ja asiakas on aina keskiössä. Yrityksemme syntyi eläinrakkaudesta, koirien hyvinvoinnin välittämisestä ja sen eteen työskentelystä sekä elämäntavasta koirien kanssa. Näitä asioita ei tarvitse tehdä koska ne ovat jo olemassa tavassamme elää. Niiden myötä on helppoa välittää aitoa asiakaslähtöisyyttä jo omien kokemustenkin siivittämänä. Asiakaskokemus ei synny ainoastaan ihmisasiakkaiden kokemuksen perusteella. Esimerkiksi koira-asiakkaidemme trimmauskäynti ei ole pelkkä mekaaninen toimenpide, vaan se perustuu arvioon, onko se oikein koiran hyvinvoinnin kannalta ja miten koira suhtautuu siihen.

Toimintamme pilari 2.: Yksilöllinen huomioiminen.

Niin tuotteissamme, verkkokauppa asioinnissa kuin asiakaspalvelussamme huomioimme jokaisen asiakkaan meille tärkeänä yksilönä. Aran koiran kanssa aikaa käytetään ensin siihen, että koira tuntee olonsa turvalliseksi. Olemme saaneet erityiskiitosta mm. siitä, että suhtaudumme pelokkaisiin tai muuten haastaviin koiriin ratkaisulähtöisesti yhdessä omistajan kanssa. Eettisesti oikein toimiminen on yksi tärkeistä arvoistamme.

Toimintamme pilari 3.: ”Niin kuin luonto on tarkoittanut”

Ajan kuluessa lemmikkikoira (Canis lupus familiarus) on jalostunut esi-isästään harmaasudesta (canis lupus). Vaikka lemmikkikoirat eroavat villeistä sukulaisistaan ja ovat ihmisen parhaita ystäviä, yhdistäviä tekijöitä löytyy vahvasti tietyiltä osin: elimistö ja anatomia ovat pysyneet samanlaisina kuin koirien villeillä sukulaisilla. Niinpä ravintotarpeetkaan eivät ole muuttuneet. Sama pätee myös kissoihin. 
Tämä ajatus ja ideologia pätee myös trimmaamossamme koiran ihon- ja turkinhoidon näkökulmasta. Tehtävämme on auttaa ja edistää ihon ja turkin hyvinvointia, ei taiteilla turkista ulkonäöllistä tekijää lemmikillesi.

Yrityksemme arvomaailmasta haluamme nostaa esille seuraavat asiat: aitous, asiakaslähtöisyys, joustavuus, inhimillisyys, eettisesti oikein toimiminen ja kestävä kehitys. Nämä arvot toteutuvat luonnollisesti tekemisessämme, ilman että niitä pitää yrittämällä tuoda arkeemme.

Meille tavoite ja fokus on selvä, jos ajatellaan yrityksemme kehittymistä: haluamme olla Top Of Mind- yritys koiranomistajien ja -harrastajien keskuudessa, koirien iho- ja turkkiosaamisen lisäksi myös laadukkaiden ruokien ja ravintolisien tiimoilta: haluamme myös profiloitua myös edellä mainittujen asioiden asiantuntijaksi sekä olla tunnettu Back on Track-brändin myyjä, myös ihmisille ja hevosille tarkoitetuissa tuotteissa.

Yrittäjäperheen omat parhaat ystävät Iloisen kirsun yrittäjien perheenjäseninä ovat monipuolisina harrastuskavereina 2 mäyräkoiraa ja 2 cockerspanielia. Koirien kanssa perhe harrastaa agilitya, ”nenähommia" - mejää ja erikoishajutyöskentelyä ja koiranäyttelyissä käyntiä.

Iloinen Kirsu Faktat Yritys on perustettu 2019, kotipaikkana Lappeenranta
 
Henkilöstö: yrittäjä Tiina Salmenius sekä 4 hengen tiimi

. Yrityksellä on verkkokauppa sekä noutopiste, trimmaamo, koirien pesupaikka ja koiraväen kokoustila Lappeenrannan toimipaikassaan, osoitteessa Tukkikatu 2, 53900 Lappeenranta (12/2019).

Yrityksen yksi tärkeistä arvoista on kestävä kehitys, joka näkyy mm. kierrätettävien RePack-lähetyspakkausten (tulossa helmikuussa 2020) käytössä, tuotevalikoiman laadukkuudessa sekä harkiten tuotetuissa raaka-aineissa. Yrityksen arvot perustuvat laadukkaaseen ja kokonaisvaltaiseen asiakaspalvelu ajatukseen.