Hyppää suoraan sisältöön
RePack-pakkaukset veloituksetta verkkokaupan lähetyksissä. Saat 10 % etukoodin kun palautat pakkauksen. Lue lisää...
RePack-pakkaukset veloituksetta verkkokaupan lähetyksissä. Saat 10 % etukoodin kun palautat pakkauksen. Lue lisää...

Safe Pet Cosmetics® -ohjelma

Safe Pet Cosmetics® -ohjelma valvoo eläinkosmetiikan tuoteturvallisuutta.  

ILOINEN KIRSU otti keväällä 2019 valikoimaansa turvalliset ja eettisesti valmistetut Iv San Bernardin hoitotuotteet. Iloisen Kirsun yrittäjän Tiina Salmeniuksen mielestä on tärkeää, että lemmikinhoitoon tarkoitetut tuotteet ovat testattuja ja eettisesti kestävällä pohjalla.
- Kunnon tuotteisiin kannattaa satsata, hän sanoo.
- Ravinnon ja huolenpidon lisäksi lemmikki tarvitsee itselleen sopivat ja turvalliset turkin- ja ihonhoitotuotteet, emmehän me ihmisetkään käytä huonolaatuisia pesu- tai hoitoaineita, Salmenius lisää. 
      Hän kiinnostui Iv SanBernardista nähtyään yrityksen kuuluvan vapaaehtoiseen Safe Pet Cosmetics® -ohjelmaan, joka tarjoaa testattuja ja eettisesti valmistettuja eläinten kosmetiikkatuotteita. 
- Konsepti on todella hyvä, Salmenius kertoo. 
- Lemmikkienomistajat ovat hyvin kiinnostuneita hoitotuotteiden alkuperästä.

OHJELMA sai alkunsa Italiassa, kun joukko eläinkosmetologeja ja -lääkäreitä huolestui siitä, että vaikka EU säätelee tarkasti ihmisille tarkoitettua kosmetiikkaa, eläinten hoitotuotteita ei valvota ollenkaan. Heidän mielestään asiaan täytyi saada muutos; myös eläimet ansaitsevat turvallisia ja eettisesti tuotettuja valmisteita.
    Aloitetta vietiin eteenpäin Bolognan yliopiston Alma Mater Studiorumin eläinlääketieteellisen tiedekunnan kanssa. Yheistyöstä syntyi ohjelma, jolla edistetään eläinten suojelun ja kunnioituksen kulttuuria sekä parannetaan eläimille tarkoitettuja kosmetiikkatuotteiden turvallisuutta. Toiveissa on aikanaan saada voimaan laki, jolla valvotaan eläinkosmetiikkaa yhtä tarkasti kuin ihmiselle tarkoitettuja hoitoaineita. 

ELÄINTENHOITOTUOTTEITA valmistavat yritykset voivat hakea mukaan ohjelmaan, jos ne täyttävät tietyt ehdot. Yrityksen täytyy osoittaa, että eläinten terveyden vaaliminen ja kunnioitus kuuluvat  sen toimintatapoihin, sillä on ajan tasalla oleva ja läpinäkyvä laadunvalvontajärjestelmä sekä alihankkijoiden koko tuotantoketjun kattavat tarkastustyökalut. Itse tuotteiden tulee vastata annettuja säädöksiä (Reg.1223 / 2009 liitteineen) ja olla vastaavien ihmisille tarkoitettujen tuotteiden vaatimusten mukaisia. 
       Yritys ja hyväksytyt tuotteet saavat sopivuustodistuksen vuodeksi kerrallaan, ja toimintaa tarkastetaan myös yllätyskäynneillä. 
       Safe Pet Cosmetics - sertifikaattia on tähän mennessä hakenut useampi valmistaja, mutta vain muutama on täyttänyt kriteerit. Iv San Bernard sai sertifikaatin ensimmäisenä eurooppalaisena valmistajana viime vuoden lopulla, ja sen jälkeen sen on saanut kaksi muuta yritystä.

IV SAN BERNARDin tuotteita Suomeen tuovan Habanello Oy:n toimitusjohtajan Tia Hoikkala kertoo, että  Iv San Bernardin toiminta lähtee ajatuksesta ”puhtaus on terveyttä, terveys on kauneutta”. 
- Tutkimus ja tuotekehitys ovat aina perustuneet lemmikkiemme hyvinvoinnin edistämiseen, Hoikkala sanoo. 
- Siksi on hienoa, että tämä työ on tunnustettu nyt myös sertifikaatilla.